Pok pok-wings

De klassiska kycklingvingarna lanserade av restaurang Pok Pok i New York är verkliga gomsmekare.

Ingredienser

  • 6 vitlöksklyftor

  • 1 dl asiatisk fisksås

  • 1 dl fint socker 

  • 2 msk vatten

  • 1 tsk flingsalt eller vanligt salt

  • 12 kycklingvingar

Till serveringen: 

  • skivad chili, koriander och limefrukt

Tillredning

  1. Skala och krossa vitlöken. Slå krosset, fisksåsen, sockret, saltet och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen under omrörning. Lyft bort kastrullen från spisen och lägg i kycklingvingarna.

  2. Slå blandningen på en ugnsplåt fodrad med bakplåtspapper. Stek cirka 35 minuter i ugn (+ 225 °C). Vänd en gång under stekningen. Garnera med skivad chili, koriander och limeklyftor.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen, dryckesförslag Anri Lindström

Dryckesförslag
Pok pok-wings

De eldiga kycklingvingarna kan med fördel sköljas ner med pale ale av amerikansk typ. Humlebeskan i aromrikt IPA- och APA-öl balanserar upp kycklingvingarnas sötma och gör smaklökarna redo för följande munsbit. Vinvänner kan välja ett lätt avkylt rödvin av smaktypen mjukt & fruktigt gjort på exempelvis druvan Merlot.