Polkabetscarpaccio

Tillaga gärna en vegetarisk version av carpaccio av polkabeta. Servera med sallad på rödbeta och getost.

Ingredienser

  • 2 små polkabetor

  • 2 msk citronsaft

  • 1 tsk flytande honung

  • flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning

  1. Skölj, borsta och skala polkabetorna. Skär dem i florstunna skivor med kniv eller ”mandolin”.

  2. Lägg skivorna på tallrikar och slå på citronsaft och honung. Krydda med salt och peppar.

  3. Servera skivorna med sallad på rödbeta och getost.

Obs! Rå polkabeta kan ge känsliga personer magbesvär. Evira rekommenderar kokning av röd- och polkabeta. Polkabetan i detta recept kan vid behov kokas eller rostas i ugn innan den skivas.

Recept Sanna Kekäläinen, foto Reetta Pasanen
Dryckesförslag
Polkabetscarpaccio

Till denna läckerhet kan man med fördel servera en bärig och frisk pinot noir. Vinets syrlighet rimmar utmärkt med rödbetans sötma och getostens aromer. Det inte alltför fylliga vinet gör carpaccion rättvisa. Ölvänner kan välja en frisk och maltig lager.