
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Bataten eller sötpotatisen är en mångsidig rotknöl som kan användas i bland annat soppor, puréer och grillrätter i stället för vanlig potatis.
1 stor batat
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
Skala och strimla bataten.
Slå på olivolja, salt och svartpeppar.
Stek i ugn (+ 225 °C) 20–30 minuter eller tills batatstrimlorna har fått vacker färg.
Servera med dipp gjord på rökt paprikapulver
Vanligt och alkoholfritt ingefärsöl rimmar utmärkt med batatens och dippens sötma och kryddighet.
Du kan också välja en halvtorr eller halvsöt cava vars bubblor balanserar upp eftersmaken.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post