Tillbaka
Recept

Popcorn smaksatta med honung och rosmarin

Glutenfri
Laktosfri

Popcorn smaksatta med honung och rosmarin

Glutenfri
Laktosfri
10 min
10 min

Popcorn passar utmärkt både som söta och salta tilltugg. Smaksatta popcorn lagar du enkelt på nolltid, ett uppskattat inslag på festbordet!

Dryckesförslag

Om du inte provat en högklassig champagne av smaktypen Generöst & rostat tillsammans med popcorn, är det verkligen dags nu! Krämig blanc de blancs-champagne som gjorts på druvan chardonnay lyfter popcornens rostade smak. Drycken ger en fräsch känsla i munnen och gör dig redo för nästa näve popcorn.

Vill du ha ett alkoholfritt alternativ passar det klassiska smakparet till popcorn, ett glas iskall coladryck.

Ingredienser
  • 1 påse mikropopcorn

  • 2 msk honung

  • 1 msk finhackad rosmarin

Tillredning
  1. Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.


Tips: Du kan också poppa popcorn i kastrull.

  • 2 msk olja

  • 1 dl opoppade popcorn
  • ½ tsk salt

Du behöver en tjockbottnad kastrull med lock (3 liter). Lägg först oljan i kastrullen och sedan popcornen. Lägg locket på kastrullen, hetta upp och skaka kastrullen några gånger tills poppandet avtar. Lyft kastrullen från spisen och häll popcornen i en skål.

Recept Mika Rampa, foto Satu Nyström, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström