Visste du att citron passar bra i pizza? Prova, det kan hända att du blir överraskad! Ett mousserande vin från Italien passar naturligtvis utmärkt som sällskap.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Den mustiga och välsmakande svampen portobello klarar ugnsbakning även som fylld utan att falla sönder. Varför inte servera portobello med fyllning av läcker tomatsås, ricotta, lufttorkad skinka och tryffelpasta? Tryffelns starka smak gör att en liten klick pasta ger anrättningen önskad förfinad ton.
Portobellopizzan tarvar en frisk dryck. Servera gärna ett rödvin från Piemonte gjort på druvan Dolcetto. Vinets fräscha bäriga toner balanserar upp rättens ostaromer. Ölvänner kan skölja ner portobellopizzan med okomplicerad italiensk lager, vars kolsyra balanserar upp rättens mustiga smaker.
4 portioner
4 portobellosvampar
1 dl färdig pasta- eller pizzasås
100 g ricottaost
50 g prosciutto (lufttorkad skinka)
50 g riven stark ost
Till serveringen:
2 msk finfördelad färsk oregano
1 msk tryffelpasta
Avlägsna svamparnas fot. Placera svamparna upp och ned på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Slå sås och ricotta i hattarna och garnera med lufttorkad skinka och riven ost.
Stek svamparna cirka 15 minuter i ugn (+ 225 °C) tills osten blir vackert brun.
Smaksätt med oregano och tryffelpasta.
Recept Suvi Rüster, foto Sami Repo, dryckesförslag Anri Lindström, Alko