Potatispuré med manchego

Potatispurén blir saftig och god när du sätter i lite manchego-ost. Smaksatt puré lämpar sig utmärkt som tilltugg till lammlägg.

Ingredienser

  • 1 solo-vitlöksklyfta

  • 800 g potatis

  • 50 g rumstempererat smör

  • 0,5 dl vispgrädde

  • 200 g riven manchego-ost

  • vitpeppar mald i pepparkvarn

  • (salt)1 msk olivolja

Tillredning

  1. Skala och tärna vitlöken och potatisen. Koka dem i liten mängd saltat vatten. Slå bort vattnet och avlägsna vid behov vitlöken.  

  2. Mosa potatisen i en mixer eller med elvisp. Tillsätt smör, grädde och hälften av osten. Mixa blandningen omsorgsfullt och tillsätt därefter resten av osten. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera purén till lammlägg.

Tips! Purén blir relativt fast när den svalnar. Använd mer grädde om du föredrar lösare konsistens.