
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Potatispurén blir saftig och god när du sätter i lite manchego-ost. Smaksatt puré lämpar sig utmärkt som tilltugg till lammlägg.
1 solo-vitlöksklyfta
800 g potatis
50 g rumstempererat smör
0,5 dl vispgrädde
200 g riven manchego-ost
vitpeppar mald i pepparkvarn
(salt)1 msk olivolja
Skala och tärna vitlöken och potatisen. Koka dem i liten mängd saltat vatten. Slå bort vattnet och avlägsna vid behov vitlöken.
Mosa potatisen i en mixer eller med elvisp. Tillsätt smör, grädde och hälften av osten. Mixa blandningen omsorgsfullt och tillsätt därefter resten av osten. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera purén till lammlägg.
Tips! Purén blir relativt fast när den svalnar. Använd mer grädde om du föredrar lösare konsistens.
Av säkerhetsskäl mata in din e-postadress, ditt förnamn och efternamn. Vi skickar per e-post anvisningar till dig för hur du ska göra för att skapa ett nytt lösenord. Följ anvisningarna i e-posten. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post