Tillbaka
Recept

Brynt potatissmör

Glutenfri
Vegetarisk

Brynt potatissmör

Glutenfri
Vegetarisk
40 min
6 personer
40 min
6 personer

Potatissmör eller smörpotatis är en himmelsk delikatess, som får sin karamellsmak av brynt smör. Tillred potatissmör till exempel till långkokt viltgryta.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 kg mandelpotatis eller annan mjölig potatis

  • 150 g smör

  • 1 tsk riven eller mald muskotnöt

  • 1 tsk salt

Tillredning
  1. Skala och tärna potatisen. Koka potatisen i salt vatten 15–20 minuter tills den är färdig. Slå bort vattnet.

  2. Tärna ner smör i en stekpanna och låt det smälta på låg värme. Slå smöret över potatisen när det blir kolafärgat och får nötdoft. Tillsätt muskotnöt och salt.

  3. Lägg på locket och skaka kastrullen kraftigt tills potatisen faller sönder. Servera till exempel till långkokt viltgryta.

Recept Suvi Rüster, foto Elvi Rista