Proseccogelé med hallon

Den lättlagade och eleganta desserten kan tillredas dagen före och förvaras i kylskåp i väntan på gästerna.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad

  • 1 dl socker

  • 4 dl prosecco eller mousserande vin

  • 300 g hallon

  • Till serveringen: vispgrädde eller 
vispad vaniljsås

Tillredning

  1. Låt gelatinbladen ligga i blöt i rikligt med kallt vatten 
i cirka fem minuter.

  2. Mät upp 1 dl socker och 1 dl prosecco i en kastrull. Rör om tills sockret smälter och blandningen hettas upp.

  3. Krama vattnet ur gelatinbladen. Lös upp dem i socker-
proseccoblandningen. Rör ner resten av proseccon.

  4. Häll en liten mängd vinblandning i serveringskärlen och ställ dem i kylen för att stelna (ca 15 min).

  5. Ta kärlen ur kylen och strö rikligt med hallon över gelén. Häll över resten av vinblandningen. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar. Servera resten av hallonen och vispgrädden till gelén.

Dryckesförslag
Proseccogelé med hallon

Ett sött pärlande moscato d’Asti-
vin eller ett torrt mousserande proseccovin med pärontoner.