
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Den lättlagade och eleganta desserten kan tillredas dagen före och förvaras i kylskåp i väntan på gästerna.
4 gelatinblad
1 dl socker
4 dl prosecco eller mousserande vin
300 g hallon
Till serveringen: vispgrädde eller vispad vaniljsås
Låt gelatinbladen ligga i blöt i rikligt med kallt vatten i cirka fem minuter.
Mät upp 1 dl socker och 1 dl prosecco i en kastrull. Rör om tills sockret smälter och blandningen hettas upp.
Krama vattnet ur gelatinbladen. Lös upp dem i socker- proseccoblandningen. Rör ner resten av proseccon.
Häll en liten mängd vinblandning i serveringskärlen och ställ dem i kylen för att stelna (ca 15 min).
Ta kärlen ur kylen och strö rikligt med hallon över gelén. Häll över resten av vinblandningen. Låt stelna i kylen i minst 6 timmar. Servera resten av hallonen och vispgrädden till gelén.
Ett sött pärlande moscato d’Asti- vin eller ett torrt mousserande proseccovin med pärontoner.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post