Proteinpannkakor

Servera glutenfria, proteinfyllda och energirika små pannkakor som mättande frukost eller  läcker dessert.

Ingredienser

  • 1 banan

  • 3–4 äggvitor

  • 1 tsk kanel

  • 1 tsk honung

  • 0,5 dl chokladproteinpulver

  • rybsolja till stekningen

Garnering

  • 1 msk jordnötssmör

  • 2 msk grynost

  • 0,5 dl blåbär

Tillredning

  1. Blanda ingredienserna i en mixer.

  2. Stek pannkakorna i rybsolja i en stekpanna.

  3. Garnera med jordnöts­smör, keso och blåbär.

Dryckesförslag
Proteinpannkakor

Om pannkakorna äts på kvällen kan de med fördel sköljas ner med ett alkoholsvagt, spritsigt och blommigt muscatvin.

Alkoholfritt mousserande vin och alkoholfri cider med inslag av granatäpple rimmar också bra med proteinpannkakorna.