Quinoasallad

Vill du ha ett läckert tilltugg till älgsteken? Här presenterar vi ett enkelt recept.

Ingredienser

  • 700 g pumpa eller batat

  • 0,5 dl olivolja

  • 2 dl quinoa

  • 4 dl grönsaksbuljong

  • 2 dl pistaschnötter

Sås

  • 0,5 rödlök

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn

  • 0,75 dl olivolja

Därtill

  • 1 knippe färsk bladpersilja

  • 1 dl granatäppelfröer och rucola

Tillredning

  1. Skär pumpan i skalfria bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och begjut dem med olja. Rosta i ugn (+ 225 °C) cirka 30 minuter eller tills bitarna är färdiga.

  2. Skölj quinoan omsorgsfullt i en sil. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull, tillsätt quinoan och låt blandningen puttra cirka 15 minuter under lock. Sila bort vattnet och låt blandningen svalna.

  3. Rosta pistaschnötterna några minuter i torr och het panna. Krossa nötterna.

  4. Tillred såsen: Skala och hacka löken. Slå på vinägern och smaka av med salt och peppar. Låt såsen dra cirka 5 minuter och tillsätt därefter olivoljan.

  5. Rör ihop pumpan, quinoan och såsen. Slå på bladpersiljan och nötterna. Toppa med granatäppelfröer och rucola.