![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Quinoasallad
Vill du ha ett läckert tilltugg till älgsteken? Här presenterar vi ett enkelt recept.
Ett ögonblick…
Vill du ha ett läckert tilltugg till älgsteken? Här presenterar vi ett enkelt recept.
700 g pumpa eller batat
0,5 dl olivolja
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 dl pistaschnötter
Sås
0,5 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn
0,75 dl olivolja
Därtill
1 knippe färsk bladpersilja
1 dl granatäppelfröer och rucola
Skär pumpan i skalfria bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och begjut dem med olja. Rosta i ugn (+ 225 °C) cirka 30 minuter eller tills bitarna är färdiga.
Skölj quinoan omsorgsfullt i en sil. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull, tillsätt quinoan och låt blandningen puttra cirka 15 minuter under lock. Sila bort vattnet och låt blandningen svalna.
Rosta pistaschnötterna några minuter i torr och het panna. Krossa nötterna.
Tillred såsen: Skala och hacka löken. Slå på vinägern och smaka av med salt och peppar. Låt såsen dra cirka 5 minuter och tillsätt därefter olivoljan.
Rör ihop pumpan, quinoan och såsen. Slå på bladpersiljan och nötterna. Toppa med granatäppelfröer och rucola.