
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Vill du ha ett läckert tilltugg till älgsteken? Här presenterar vi ett enkelt recept.
700 g pumpa eller batat
0,5 dl olivolja
2 dl quinoa
4 dl grönsaksbuljong
2 dl pistaschnötter
Sås
0,5 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
flingsalt, svartpeppar mald i pepparkvarn
0,75 dl olivolja
Därtill
1 knippe färsk bladpersilja
1 dl granatäppelfröer och rucola
Skär pumpan i skalfria bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och begjut dem med olja. Rosta i ugn (+ 225 °C) cirka 30 minuter eller tills bitarna är färdiga.
Skölj quinoan omsorgsfullt i en sil. Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull, tillsätt quinoan och låt blandningen puttra cirka 15 minuter under lock. Sila bort vattnet och låt blandningen svalna.
Rosta pistaschnötterna några minuter i torr och het panna. Krossa nötterna.
Tillred såsen: Skala och hacka löken. Slå på vinägern och smaka av med salt och peppar. Låt såsen dra cirka 5 minuter och tillsätt därefter olivoljan.
Rör ihop pumpan, quinoan och såsen. Slå på bladpersiljan och nötterna. Toppa med granatäppelfröer och rucola.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post