-
Gör båtar av bakplåtspapper: Klipp ut fyra ark bakplåtspapper (ca 25 x 25 cm). Vik dem i dragspelsveck. Blöt steksnöret och knyt fast i båda ändar av pappret. Veckla ut till små båtar.
-
Tvätta och skär rabarbern i små bitar. Ta bort stjälken från jordgubbarna med en kniv och skär dem i bitar. Spara stjälkarna till dekoration.
-
Fördela rabarber och jordgubbar i båtarna. Strö över farinsocker och kardemumma.
-
Nyp ihop rumsvarmt smör med farinsocker, havregryn, vetemjöl och bakpulver i en skål tills det blir en smulig massa. Fördela över rabarbern och jordgubbarna.
-
Grilla båtarna på galler i 200 grader, med locket stängt, i 20–30 minuter. Du kan också använda en ugnsform eller plåt som tål grillning.
-
Lägg en kula vaniljglass ovanpå varje portion och toppa med en jordgubbsstjälk som liten hatt.
Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström