Rädisor i citronsalt

Färska rädisor är ett ypperligt krispigt tilltugg till en välkomstskål.

Ingredienser

  • 250 g rädisor

  • 50 g smör

  • 0,5 tl flingsalt

  • 2 tsk rivet citronskal (ekologiskt odlad)

  • 2 msk finhackade örter, t.ex. bladpersilja

  • 2 msk mandel-, nöt- eller frökross

Tillredning

  1. Tvätta rädisorna. Smält smöret och slå det i en liten skål utan att det grumliga följer med.

  2. Blanda ihop saltet, citronskalet, örterna och nötterna (mandlarna, fröerna).

  3. Dippa rädisorna i smöret och sedan i saltblandningen. Servera med lämplig dryck. Man kan även dippa bröd och andra grönsaker, t.ex. ärtskidor eller morot.

Dryckesförslag
Rädisor i citronsalt

Mousserande vin eller champagne som lämpar sig som välkomstskål.