Tillbaka
Recept

Rågchips

Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Rågchips

Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
30 min
4 personer
30 min
4 personer

Det hälsosamma rågbrödet kan hemma omvandlas till välsmakande läckerheter. Hemgjorda chips är verkligt utsökta till smaken, men det är också ett alldeles utmärkt sätt att utnyttja ett gammalt rågbröd, som även valts till Finlands nationalrätt.

Dryckesförslag

Vid en kombination där rödbetstzatziki ger söthet, ärthummus känslighet och rågchips kryddighet passar det bra med ett generöst fruktigt och rostat mousserande vin från exempelvis Australien och Sydafrika eller alternativt en fräsch pale ale -öl med mild humlesmak.

Ingredienser
  • 1 hålbröd (färdigt kluven) av fullkornsråg

  • 1/2 dl olivolja

  • 1/2 tsk lökpulver

  • 1 msk pressad vitlökskross

  • 1 tsk torkad dill

Tillredning
  1. Öppna det kluvna hålbrödet och skär det i små chipstrianglar. Sprid brödbitarna på ett bakplåtspapper och pensla på olivolja.

  2. Strö på ytan kryddor och rosta dem frasiga i ugnen i 180 grader i 15 minuter.  

Recept och foto Mari Moilanen, dryckesförslag Selma Wennonen