Varför inte servera en lättlagad mellanrätt? Den läckra salviapastan innehåller endast några få ingredienser!
Se receptet >
Ett ögonblick…
Ragù alla bolognese är Joel Harkimos specialitet. Den långkokta pastasåsen görs på nötfärs och italiensk råkorv.
Italiensk sangiovese är perfekt till långkokta kötträtter med tomat. Chianti Classico från Sangioveses hemregion Toscana har elegant nyansrikedom som gör den till ett värdigt val till den andäktigt tillredda köttragun.
1 lök
1 morot
1 stjälk bladselleri
2 msk olivolja
2 msk smör
1/2 dl tomatpuré
2 1/2 dl torrt vitvin
250 g italiensk råkorv (salsiccia)
250 g nötfärs
5 dl köttbuljong
1 lagerblad
1/2 tsk svartpeppar
1/3 tsk malen muskotnöt
1/2 dl färsk finhackad timjan
1–2 tsk färsk finhackad rosmarin
1 dl helmjölk
(salt)
Till servering:
pasta, t.ex. fettuccine
färsk timjan
parmesanost
Recept Mika Rampa, foto Antti Vettenranta, dryckesförslag Taina Vilkuna och Anri Lindström