- Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skär bort fästet på chilin, fröa ur och skiva frukten. Om du använder okokta djupfrysta räkor tinar du upp dem och klappar sedan av ytan med hushållspapper för att suga bort fukten. En okokt räka är gråaktig, en kokt är rosa.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, chilin och de kokta räkorna. Stek några minuter. Om du använder okokta räkor tillsätter du dem först då vitlöken har tagit färg. Om stekpannan är vid och oljan inte täcker räkorna vänder du dem efter en minut. Salta och peppra. Tillsätt persilja om du önskar.
- Servera med baguette eller lantbröd
Obs! Oljemängden i receptet är ganska hög. Tanken bakom detta är att räkorna ska få "flottyrkoka" i oljan. Servera räkorna med bröd, och, om du vill, kan du också doppa lätt själva brödet i oljan. All olja behöver inte konsumeras.