Råkorvssnurror

Korvsnurrorna lämpar sig perfekt för buffébordet eller som coctailtilltugg.

Ingredienser

  • 500 g smördegsplattor

  • 5 magra råkorvar, t.ex. lammkorv  

  • 1,5 msk senap

  • 3 msk finriven parmesanost

För smörjningen

  • 1 ägg

(Till serveringen: äppelchutney eller annan kryddad kompott)

Tillredning

  1. Värm ugnen till 175°C. Kavla ut de tinade degplattorna, bestryk dem med senap och smörj kanterna med ägg. Lägg korvarna på plattorna och strö över parmesanost. Rulla spänt in korvarna i degplattorna. Ställ knytena i kylskåp med ”sömmen” nedåt. Låt dem stå i cirka 10 minuter.
  2. Smörj knytena med ägg och skär dem i bitar. Lås bitarna med cocktailpinnar eller placera dem i muffinsformar. Grädda ca 20 minuter eller tills degen är gyllenbrun och korvarna är färdiga.
  3. Slå på chutney eller kompott.
Dryckesförslag
Råkorvssnurror

En frisk och balanserad ljus lager eller en fruktig ale med medelstor humlebeska ger en utmärkt inramning åt korvsnurrorna.

Den som föredrar vin kan välja en frisk, fruktig pinot noir från Tyskland eller Österrike.