
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Om ribollitan är för tjockflytande kan den spädas ut med grönsaksbuljong. Ribollitan är extra god när man värmer upp den på nytt!
2 små schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 selleristjälkar
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
några kvistar timjan och rosmarin
1 lagerblad
1,2 l grönsaksbuljong
1 tsk socker
100 g bladkål (grönkål)
1 burk (310/250 g) kokta vita bönor
2 skivor lantbröd
(salt), svartpeppar mald i pepparkvarn
olivolja
riven pecorino eller parmesan
lantbröd
Skala och skiva löken och morötterna. Skiva sellerin.
Slå vegetabilierna i en kastrull och bryn dem i olja cirka 10 minuter på svag värme under omrörning.
Slå i tomatpurén, örterna och lagerbladet. Låt blandningen puttra några minuter och slå därefter i grönsaksbuljongen och sockret. Låt blandningen puttra cirka 10 minuter på svag värme.
Avlägsna bladkålens hårda delar och riv eller skär kålen i små bitar. Slå i bladkålen och bönorna i kastrullen. Koka blandningen cirka 5 minuter eller tills bladkålen är mjuk.
Tärna två skivor lantbröd. Slå brödtärningarna i soppan och rör om.
Slå soppan i djupa tallrikar och garnera den med olivolja och riven ost. Servera soppan med lantbröd.
Lätt och aromrikt rödvin, till exempel en bärig och frisk chianti från Toscana eller en valpolicella från Veneto, rimmar utmärkt med ribollitans fylliga aromer.
Den som föredrar vitt vin kan välja ett friskt och fruktigt vin från Italien.
Ölvänner kan skölja ner ribollitan med en frisk och maltig lager.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post