Skölj sparrisen under rinnande vatten och skär bort det vita på skotten. Skär sparrisen i ca två centimeters bitar och lägg dessa i kallvatten.
Skär skinkan i tunna strimlor. Skiva svampen. Koka buljongen.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och tillsätt svampskivorna och skinkstrimlorna. Bryn dem en stund. Tillsätt riset. Fräs riset under omrörning så att det blir genomskinligt, men bryn det inte. Häll vinet i stekpannan och låt det fördunsta.
Om stekpannan är liten kan du fortsätta matlagningen i en kastrull. Tillsätt hur som helst sparrisen och ett par deciliter buljong. Låt risotton småputtra på svag värme. Tillsätt mera buljong alltid då riset börjar verka torrt.
När riset har mjuknat lämpligt blandar du saffranspulvret i lite vätska och tillsätter denna i risotton.
Flytta risotton från spisen och tillsätt parmesanosten och resten av smöret. Rör om väl och servera.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.