Röd pestosås

Röd pestosås är lätt att göra och smakigt också.

Ingredienser

  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 50 g riven parmesanost
  • 3/4 dl pinjenötter eller solrosfrön
  • 2 msk finklippt bladpersilja
  • ca 2 1/2 dl olivolja
  • (fingersalt), svartpeppar ur kvarn

Tillredning

  1. Låt tomaterna rinna av. Skala vitlöksklyftorna. Lägg tomaterna och vitlöksklyftorna i en skål tillsammans med parmesosten, pinjenötterna eller solrosfröna och bladpersiljan. Tillsätt ca 2 dl olivolja.
  2. Kör till pasta med stavmixer. Tillsätt så mycket olja att du får en lös sås som blandar sig lätt med salladen. Krydda med peppar och vid behov med salt.



Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:

Caprese med ugnsrostade tomater
Vegetarisk couscousröra med oliver
Potatissallad med bönor
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Italienska fiskbullar
Smördåstårta med fyllning av sparrispasta och skagenröra
Souvlakispett med kyckling