Tillbaka
Recept

Rödbetspesto

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Rödbetspesto

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
60+ min
60+ min

Vill du äta vegetariskt? Servera gärna till exempel potatisplättar med rödbetspesto. En fräsch rätt med delikat smak. Rödbeta och vitlök är en lyckad kombination!

Dryckesförslag
Ingredienser
  • 500 g rödbeta (ca 5 medelstora rödbetor)

  • 1 vitlöksklyfta


  • ca 0,5 dl olivolja


  • 0,5 dl riven parmesan

  • 0,5 dl rostade pinjenötter

  • 1 tsk citronsaft

  • salt, svartpeppar mald i pepparkvarn

Till serveringen

  • rostade pinjenötter, parmesanflarn

Tillredning
  1. Skölj rödbetorna. Koka dem i vatten eller stek dem i ugn (225 °C, 40 minuter). Skala rödbetorna medan de är varma.  

  2. Skala vitlöken och tärna rödbetorna. Mixa dem till en grov pasta i en mixer. Tillsätt olivolja vid behov.

  3. Servera med potatisplättar eller rostat bröd.