Se recept >
Rödbetspesto
Vill du äta vegetariskt? Servera gärna till exempel potatisplättar med rödbetspesto. En fräsch rätt med delikat smak. Rödbeta och vitlök är en lyckad kombination!
Ett ögonblick…
Vill du äta vegetariskt? Servera gärna till exempel potatisplättar med rödbetspesto. En fräsch rätt med delikat smak. Rödbeta och vitlök är en lyckad kombination!
500 g rödbeta (ca 5 medelstora rödbetor)
1 vitlöksklyfta
ca 0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesan
0,5 dl rostade pinjenötter
1 tsk citronsaft
salt, svartpeppar mald i pepparkvarn
Till serveringen
rostade pinjenötter, parmesanflarn
Skölj rödbetorna. Koka dem i vatten eller stek dem i ugn (225 °C, 40 minuter). Skala rödbetorna medan de är varma.
Skala vitlöken och tärna rödbetorna. Mixa dem till en grov pasta i en mixer. Tillsätt olivolja vid behov.
Servera med potatisplättar eller rostat bröd.