Rökta fårkotletter och romainesallad med parmesandressing

Rököl passar speciellt fint till rökt mat.

Ingredienser

  • ca 400 g fårkotletter
  • romainesallat

Parmesandressing
  • 3 msk riven parmesanost
  • 2 äggulor
  • 1/2 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 1/2 dl rybsolja
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Tillredning

  1. Rök kotletterna lätt t.ex. i en rökningspåse i ugnen.
  2. Gnid köttets yta med salt och peppar.
  3. Stek kotletterna i en het stekpanna. Servera dem med romainesallad.


Parmesandressing

  1. Blanda alla ingredienserna utom oljan i en skål.
  2. Häll i oljan som en sträng under ihärdig vispning tills dressingen blir majonäsaktig.
  3. Servera dressingen till romainesallaten.
  4. En perfekt partner till de rökta fårkotletterna är rököl, varvid rättens och dryckens aromer sammansmälter. Som ett friskare alternativ kan man prova en mörk eller ljus lager.