Lime och ingefära är en klassisk kombination som här får sällskap av juliga smaker.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Rykande varm glögg hör julen och vintern till. Glögg gjord på friskt rosévin är inget dumt alternativ till den klassiska söta röda drycken. Som kall är roséglöggen en utmärkt välkomstdrink vid middagar och julfester och som varm är den ett trevligt alternativ till traditionell rödvinsglögg.
7 cl avkyld sockerfri glöggdryck
7 cl svalt torrt eller halvtorrt rosévin
1 apelsinskiva
1 kanelstång
1 kryddnejlika
1 stjärnanis
några frysta tranbär
Slå glöggen och rosévinet i ett glas. Dekorera med apelsinskivan, kanelstången, stjärnanisen och tranbären.
Om roséglöggen skall avnjutas varm: Slå glöggen, rosévinet och kanelstången i en kastrull och värm drycken (undvik kokning). Dekorera som ovan.