Tillbaka
Recept

Roséglögg

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan

Roséglögg

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
Vegan
10 min
1 personer
10 min
1 personer

Rykande varm glögg hör julen och vintern till. Glögg gjord på friskt rosévin är inget dumt alternativ till den klassiska söta röda drycken. Som kall är roséglöggen en utmärkt välkomstdrink vid middagar och julfester och som varm är den ett trevligt alternativ till traditionell rödvinsglögg.

Ingredienser
  • 7 cl avkyld sockerfri glöggdryck

  • 7 cl svalt torrt eller halvtorrt rosévin

  • 1 apelsinskiva

  • 1 kanelstång

  • 1 kryddnejlika

  • 1 stjärnanis

  • några frysta tranbär

Tillredning
  1. Slå glöggen och rosévinet i ett glas. Dekorera med apelsinskivan, kanelstången, stjärnanisen och tranbären.

  2. Om roséglöggen skall avnjutas varm: Slå glöggen, rosévinet och kanelstången i en kastrull och värm drycken (undvik kokning). Dekorera som ovan.

Recept Taina Tellman, foto Arto Vuohelainen
Glögg sour med körsbärstoner
Får det lov att vara en kall och frisk glögg? Drycken lämpar sig utmärkt som exempelvis fördrink på julfesten.

Kolla receptet >