Päron och brieost är ett härligt smakpar. Med lite honung överst sätter du guldkant på dessa stekta päron med brie.
Se receptet >
Ett ögonblick…
Olika nötter och mandlar i önskad blandning, avlägsna det hårda skalet.
Nästan alla drycker rimmar med rostade mandlar och nötter. Rostade och oljade mandlar är ett utmärkt cocktailtilltugg vars smak förhöjs av champagne eller torrt mousserande vin.
Till rostade nötter kan man med fördel servera torr sherry.
Olika nötter och mandlar i önskad blandning, avlägsna det hårda skalet.
Värm ugnen till + 175 °C.
Lägg mandlarna och nötterna på en ugnsplåt fodrad med bakplåtspapper. Rosta dem i mitten av ugnen cirka 7 minuter eller tills de har fått vacker färg. Observera att hassel- och pekannötter blir färdiga på cirka 5 minuter. Håll ett öga på ugnen – mandlar och nötter blir lätt vidbrända.
Mandlar och nötter kan även rostas i het panna. Rör på pannan under rostningen.
De rostade mandlarna och nötterna kan göras glansiga med olja (en matsked olja per 100 gram mandlar och nötter). Krydda med salt eller exempelvis chili och rör om.