
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Höstens syrliga bärskörd förvandlas i ugnen till söt läckerhet. Lite fyllig portvin fulländar desserten. Servera liksom bärmelba till exempel till glass eller panna cotta.
8 dl bär (t.ex. buskblåbär, björnbär, hallon och kluvna körsbär)
3 msk socker
2 msk portvin
(majsstärkelse)
Häll bären i en ugnsform och sockra.
Rosta i ugn i ca 10 minuter (200 °C). Bären ska nu vara mjuka och en del av bärsaften har runnit ut.
Häll i portvin. Använd gaffel och mosa en del av bären.
Tips! Om bären avger mycket saft kan du reda såsen med majsstärkelse.
Häll i glaset samma portvin som du använde vid tillagningen. Bärigt ruby port eller nyanserat LBV är bägge utmärkta val.
Blommigt mousserande Asti-vin med russinarom lämpar sig perfekt som dessertvin.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post