Tillbaka
Recept

Rostade rotfrukter

Vegetarisk

Rostade rotfrukter

Vegetarisk
60+ min
4 personer
60+ min
4 personer

Rostade rotfrukter som sådana eller som tillbehör till fisk och kött bjuder på läckra smaker i höstmörkret.

Ingredienser
  • 3 stora rödbetor

  • 2–3 palsternackor

  • 5–6 oskalade vitlöksklyftor

  • 1 batat

  • 0,5 dl olivolja

  • saften från en halv citron

  • färsk timjan

  • salt, peppar

  • cayennepeppar

  • getfärskost

Tillredning
  1. Skala och tärna rödbetorna och palsternackorna i 2–3 cm stora bitar. Lösgör vitlöksklyftorna, men skala dem inte. Slå rödbetan, palsternackan och vitlöken i en stor ugnsform (blanda dem inte om du vill hålla färgerna i sär). Lämna utrymme för bataten som tillförs senare.

  2. Slå olja och citronsaft på ingredienserna. Smaksätt med salt, peppar, cayennepeppar och timjan. Ställ in formen i ugnen (+200 °C).

  3. Skala och skär bataten i lika stora bitar som de övriga ingredienserna. Krydda så som ovan. Lägg bataten i ugnsformen cirka 20 minuter senare än de övriga ingredienserna.

  4. Grädda ytterligare 20 minuter eller tills alla ingredienser är färdiga.  

  5. Garnera med getfärskost och servera rätten med svamptimbal.