
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Trolla ihop en välsmakande rullad av toast, varmrökt lax, färskost och några andra ingredienser! Den salta läckerheten är inte särskilt svår att tillreda.
15 stora toastskivor
1,5 dl mjölk för fuktning
Fyllning
400 g okryddad färskost (till exempel Philadelphia)
200 g finskuren varmrökt lax
3 msk skuren dill
1 tsk flingsalt
0,5 tsk vitpeppar mald i pepparkvarn
1 tsk riven pepparrot
Garnering
400 g okryddad färskost (till exempel Philadelphia)
0,5 tsk flingsalt
0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
(mjölk)
200 g kräftstjärtar
50 g kall- eller varmrökt lax
dill, vit- eller svartpeppar mald i pepparkvarn
Bred ut brödskivorna omlott på en folie (3 x 5 skivor). Avlägsna vid behov brödets kanter.
Fukta brödet med mjölk.
Blanda ner den finskurna laxen i färskost med dill. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Bred ut fyllningen på brödskivorna (använd en bred palettkniv, som du fuktat i varmt vatten ifall fyllningen är svår att breda ut med en vanlig kniv). Rulla ihop folien och vik ner sömmen. Rulla in laxrullen i ytterligare ett varv folie och låt paketet dra minst 4 timmar i kylskåp.
Garnera. Vispa färskosten med elvisp och smaka av med salt och peppar (om osten är för stel kan den spädas ut med lite mjölk). Garnera rulladen med färskosten. Dekorera med kräftstjärtar, lax, dill, rucola och peppar.
Avnjut laxrulladen med ett livligt, fruktigt och oekat chardonnayvin från Chile eller Frankrike eller med ett nyansrikt och strukturerat rieslingvin från Tyskland eller Österrike.
Ölvänner kan välja en krispig pils med stor humlebeska.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post