Tillbaka
Recept

Rullad med lax och flodkräfta

Rullad med lax och flodkräfta

60+ min
6 personer
60+ min
6 personer

Trolla ihop en välsmakande rullad av toast, varmrökt lax, färskost och några andra ingredienser! Den salta läckerheten är inte särskilt svår att tillreda.

Dryckesförslag

Avnjut laxrulladen med ett livligt, fruktigt och oekat chardonnayvin från Chile eller Frankrike eller med ett nyansrikt och strukturerat rieslingvin från Tyskland eller Österrike.

Ölvänner kan välja en krispig pils med stor humlebeska.

Ingredienser
  • 15 stora toastskivor

  • 1,5 dl mjölk för fuktning

Fyllning

  • 400 g okryddad färskost (till exempel Philadelphia)

  • 200 g finskuren varmrökt lax

  • 3 msk skuren dill

  • 1 tsk flingsalt

  • 0,5 tsk vitpeppar mald i pepparkvarn

  • 1 tsk riven pepparrot

Garnering

  • 400 g okryddad färskost (till exempel Philadelphia)

  • 0,5 tsk flingsalt

  • 0,25 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn

  • (mjölk)

  • 200 g kräftstjärtar

  • 50 g kall- eller varmrökt lax

  • dill, vit- eller svartpeppar mald i pepparkvarn

Tillredning
  1. Bred ut brödskivorna omlott på en folie (3 x 5 skivor). Avlägsna vid behov brödets kanter.

  2. Fukta brödet med mjölk.

  3. Blanda ner den finskurna laxen i färskost med dill. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Bred ut fyllningen på brödskivorna (använd en bred palettkniv, som du fuktat i varmt vatten ifall fyllningen är svår att breda ut med en vanlig kniv). Rulla ihop folien och vik ner sömmen. Rulla in laxrullen i ytterligare ett varv folie och låt paketet dra minst 4 timmar i kylskåp.

  4. Garnera. Vispa färskosten med elvisp och smaka av med salt och peppar (om osten är för stel kan den spädas ut med lite mjölk). Garnera rulladen med färskosten. Dekorera med kräftstjärtar, lax, dill, rucola och peppar.