Tillbaka
Recept

Salviapasta

Vegetarisk

Salviapasta

Vegetarisk
20 min
4 personer
20 min
4 personer

Varför inte servera en lättlagad mellanrätt? Den läckra salviapastan innehåller endast några få ingredienser!

Dryckesförslag

Salviapastans syrlighet och örtaromer tarvar ett syrligt vin. Det nyanserade och strukturerade vinet från crostini-serveringen lämpar sig utmärkt till pastan.

Salviapasta
  • 300 g spaghetti

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk smör

  • 0,75 dl olivolja

  • 1 kruka salvia skalet och saften från en citron flingsalt

  • svartpeppar mald i pepparkvarn

  • ca 2 dl nyriven parmesan

Tillredning

1. Koka spaghettin i salt vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Ta tillvara två deciliter av kokvattnet. 

2. Skala och skiva vitlöken. Stek den i smör och olja några minuter på svag värme. Tillsätt salvian och stek blandningen cirka en minut. Slå i citronsaften, citronskalet (rivet) och ca två deciliter av pastans kokvatten. 

3. Blanda såsen och spaghettin. Tillsätt ytterligare kokvatten vid behov. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med riven parmesan.