Blanda och rör om – så tillreder du en stark och söt bassenap.
Se receptet >
Ett ögonblick…
En söt och festlig senap som kryddats med madeira.
Madeira ger senapen en finstämd smak. Om du vill kan du prova olika mängder och olika stilar av Madeira för att få det resultat du vill ha.
0,5 dl senapspulver
0,5 dl grädde
1 ägg
0,5 dl socker
0,3 tsk salt
4 msk söt madeira
Rör ihop senapspulver, grädde, ägg och socker i en kastrull till en jämn blandning.
Ställ kastrullen på spisen på medelvarm temperatur och hetta upp blandningen. Rör om hela tiden.
Låt blandningen bubbla upp och tjockna, vakta noga så att senapen inte brinner i botten. Fortsätt röra om.
Tillsätt till sist salt och madeira och rör blandningen jämn.
Häll senapen i lockförsedd burk och låt stå och dra i kylskåpet.