![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
Shrub på blodgrape
Om den traditionella brunch-drycken bellini känns tråkig och kir inte heller säger klick kan du servera den amerikanska hitdrycken shrub & champagne.
Ett ögonblick…
Om den traditionella brunch-drycken bellini känns tråkig och kir inte heller säger klick kan du servera den amerikanska hitdrycken shrub & champagne.
2 dl nypressad blodgrapesaft (ca 2 blodgrapefrukter)
2 dl socker
1–3 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger
2 flaskor väl avkylt mousserande vin eller 1,5 liter mineralvatten
Skölj grapefrukterna omsorgsfullt. Skala dem så att så lite som möjligt av den vita hinnan blir kvar i skalen. Pressa saften ur de skalade frukterna i en kastrull.
Slå skalen, saften och sockret i kastrullen. Koka upp blandningen och låt den puttra ca 3 minuter. Lyft bort kastrullen från plattan och blanda ner en matsked (eller mer) vinäger. Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Sila blandningen och ställ den i kylskåp.
Slå en matsked shrub i glasen och häll på cirka en dl mousserande vin eller mineralvatten. Servera omgående.