Syran i cider ger en fin match åt sik som lindats in i rabarberblad och grillats.
Se recept >
Ett ögonblick…
Servera ugnsfisk annorlunda: sik en papillote dvs. i papper. Pappret kan med fördel klippas vackert i hjärtform.
4 små filéer av sik eller gös
1 sommarlök
flingsalt
vitpeppar mald i pepparkvarn
12 platta ärtskidor
skurna körsbärstomater
4 msk olivolja
2 msk citronsaft
4 msk hackad bladpersilja
4 msk mjuk getost, t.ex. Chavroux
Till serveringen
huvudsallat och körsbärstomater
Tillbehör
bakplåtspapper och aluminiumfolie
Bena ur fiskfiléerna. Hacka löken.
Riv eller klipp åtta stora ark ur bakplåtspapperet. Lägg arken ovanpå varandra (två och två). Riv eller klipp ark ur aluminiumfolien och lägg bakplåtspappersarken ovanpå om du avser att grilla fisken. Dubbelvik arken. Klipp arken till halva hjärtan (när du viker upp de dubbelvikta arken blir de hjärtformade).
Lägg fiskfiléerna på de hjärtformade arkens ena sida. Krydda med salt och peppar. Lägg på lök, tomat och ärtskidor. Slå på olivolja och citronsaft. Lägg på bladpersilja och en klick getost. För över den andra arkhalvan och vik fast kanterna (börja uppifrån).
Stek fisken 10–15 minuter i ugn (+200 °C) eller på grill (indirekt värme).
Servera med sallat och körsbärstomater.
Tips! Om du inte vill använda hjärtformade pappersark, lägg då filéerna mitt på fyrkantiga ark.