Tillbaka
Recept

Siskonkorvsoppa i thaistil

Laktosfri

Siskonkorvsoppa i thaistil

Laktosfri
20 min
2 personer
20 min
2 personer

Tycker du siskonkorvssoppan är tråkig? Den traditionella soppan får nu bekanta sig med orientaliska kryddor från Thailand.

Dryckesförslag

Frisk och maltig ljus lager ger rum för siskonkorvssoppans kryddor.

Ett friskt och fruktigt vin rimmar utmärkt med de orientaliska tonerna i soppan så som också en halvtorr pinot gris eller en mild och sötaktig gewürztraminer.

Ingredienser
  • 8 dl kycklingsbuljong

  • 1 msk fisksås

  • 0,5 ask (250 g) siskonkorv

  • 1 påse (80 g) vetenudlar

  • 0,5–1 röda chilin

  • cirka 15 g färsk ingefära i flarn

  • 2 kaffirlimeblad

  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor

  • 0,25 tsk sesamiolja

  • 5 cm av purjolökens gröna skaft

  • 1 söt tärnad paprika

  • 50 g skivad shiitakesvamp

  • 1/2 dl färsk finfördelad koriander

  • 1/4 skivad lime

Tillredning
  1. Mät upp grönsaksbuljong och fisksås i kastrullen. Koka upp.

  2. Kläm i siskonkorven. Bryt i nudlarna. Tillsätt chili (utan frön), ingefäraflarn, vitlök och sesamolja. Låt småkoka några minuter.

  3. Klyv, skölj och skiva purjolöken och tillsätt i soppan tillsammans med paprikan och svamparna. Hetta upp och smaka.

  4. Fördela soppan i portionsskålar och garnera med koriander och skivad lime.