Siskonkorvsoppa i thaistil

Tycker du siskonkorvssoppan är tråkig? Den traditionella soppan får nu bekanta sig med orientaliska kryddor från Thailand.

Ingredienser

  • 8 dl kycklingsbuljong

  • 1 msk fisksås

  • 0,5 ask (250 g) siskonkorv

  • 1 påse (80 g) vetenudlar

  • 0,5–1 röda chilin

  • cirka 15 g färsk ingefära i flarn

  • 2 kaffirlimeblad

  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor

  • 0,25 tsk sesamiolja

  • 5 cm av purjolökens gröna skaft

  • 1 söt tärnad paprika

  • 50 g skivad shiitakesvamp

  • 1/2 dl färsk finfördelad koriander

  • 1/4 skivad lime

Tillredning

  1. Mät upp grönsaksbuljong och fisksås i kastrullen. Koka upp.

  2. Kläm i siskonkorven. Bryt i nudlarna. Tillsätt chili (utan frön), ingefäraflarn, vitlök och sesamolja. Låt småkoka några minuter.

  3. Klyv, skölj och skiva purjolöken och tillsätt i soppan tillsammans med paprikan och svamparna. Hetta upp och smaka.

  4. Fördela soppan i portionsskålar och garnera med koriander och skivad lime. 

Dryckesförslag
Siskonkorvsoppa i thaistil

Frisk och maltig ljus lager ger rum för siskonkorvssoppans kryddor.

Ett friskt och fruktigt vin rimmar utmärkt med de orientaliska tonerna i soppan så som också en halvtorr pinot gris eller en mild och sötaktig gewürztraminer.