
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Tycker du siskonkorvssoppan är tråkig? Den traditionella soppan får nu bekanta sig med orientaliska kryddor från Thailand.
8 dl kycklingsbuljong
1 msk fisksås
0,5 ask (250 g) siskonkorv
1 påse (80 g) vetenudlar
0,5–1 röda chilin
cirka 15 g färsk ingefära i flarn
2 kaffirlimeblad
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
0,25 tsk sesamiolja
5 cm av purjolökens gröna skaft
1 söt tärnad paprika
50 g skivad shiitakesvamp
1/2 dl färsk finfördelad koriander
1/4 skivad lime
Mät upp grönsaksbuljong och fisksås i kastrullen. Koka upp.
Kläm i siskonkorven. Bryt i nudlarna. Tillsätt chili (utan frön), ingefäraflarn, vitlök och sesamolja. Låt småkoka några minuter.
Klyv, skölj och skiva purjolöken och tillsätt i soppan tillsammans med paprikan och svamparna. Hetta upp och smaka.
Fördela soppan i portionsskålar och garnera med koriander och skivad lime.
Frisk och maltig ljus lager ger rum för siskonkorvssoppans kryddor.
Ett friskt och fruktigt vin rimmar utmärkt med de orientaliska tonerna i soppan så som också en halvtorr pinot gris eller en mild och sötaktig gewürztraminer.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post