Tacos fyllda med jätteräkor, Pico de Gallo-salsa av färsk tomat och sammetslen aioli med citronsmak är en upplevelse för smaklökarna – och en fröjd för ögat.
Se receptet >
Ett ögonblick…
I receptet används hela räkor med skal. Det tar en stund att skala räkorna, men slutresultatet är värt besväret.
Ett nyansrikt, strukturerat vitt vin lämpar sig utmärkt till laxens rökta aromer och majonnäsblandningens fyllighet. Varför inte servera en oekad chardonnay från Chablis eller en syrlig, aromatisk Grüner Veltliner från Österrike? Ett friskt och fruktigt torrt eller halvtorrt rieslingvin från Tyskland eller Chile är också ett utmärkt val.
Ölvänner kan välja en aromatisk pils eller ett friskt veteöl.
500 g oskalade räkor
Majonnäsblandning
1 dl majonnäs
ca 0,5 dl crème fraîche
2 tsk citronsaft
2 msk hackad dill
0,5 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar mald i pepparkvarn
Till serveringen
2 hjärtsallater eller endiver
100 g sikrom
några dillkvistar
Skala räkorna och låt dem torka på hushållspapper.
Blanda majonnäsen, crème fraîchen, citronsaften och dillen. Smaka av med salt och peppar. Slå i räkorna.
Lösgör sallatsbladen, tvätta och torka dem. Placera bladen på ett serveringsfat och portionera ut röran. Dekorera med rom och dill.