Tillbaka
Recept

Små bäriga pajer

Små bäriga pajer

12 personer
12 personer

Till de bäriga pajerna är söta mousserande muscatviner ett ypperligt val.

Dryckesförslag

Till de bäriga pajerna är söta mousserande muscatviner ett ypperligt val.

 

Ingredienser
  • 400–500 g färdig mördeg


Fyllning

  • 1 dl havreflingor

  • 1 dl flagad mandel

  • 3 msk smör

  • 1 dl socker

  • 1/2 tsk vaniljsocker

  • 1 dl smetana

  • 2 ägg

  • 1 dl tranbär

  • 2–3 dl lingon

Tillredning
  1. Bred ut degen i bakelse- eller pappersformar. Spara en del till locken.

  2. Rosta havreflingorna och mandelflagorna i smör.

  3. Rör ner sockret, vaniljsockret, smetanan och äggen i blandningen. Tillsätt avslutningsvis bären.

  4. Fördela fyllningen i formarna och kavla ut resten av degen till lock. Täta fogarna omsorgsfullt.

  5. Grädda pajerna 20–25 minuter i 200-gradig ugn.