Små bäriga pajer

Till de bäriga pajerna är söta mousserande muscatviner ett ypperligt val.

Ingredienser

  • 400–500 g färdig mördeg

fyllning
  • 1 dl havreflingor
  • 1 dl flagad mandel
  • 3 msk smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl smetana
  • 2 ägg
  • 1 dl tranbär
  • 2–3 dl lingon

Tillredning

  1. Bred ut degen i bakelse- eller pappersformar. Spara en del till locken.
  2. Rosta havreflingorna och mandelflagorna i smör.
  3. Rör ner sockret, vaniljsockret, smetanan och äggen i blandningen. Tillsätt avslutningsvis bären.
  4. Fördela fyllningen i formarna och kavla ut resten av degen till lock. Täta fogarna omsorgsfullt.
  5. Grädda pajerna 20–25 minuter i 200-gradig ugn.
Dryckesförslag
Små bäriga pajer

Till de bäriga pajerna är söta mousserande muscatviner ett ypperligt val.