De välbekanta browniebitarna skivas som sandwichbröd och får en fyllning med vaniljsmak.
Ingredienser
200 g mörk choklad
2 1/2 dl socker
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
5 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakaopulver
Fyllning
200 g färskost utan smaktillsats
(t.ex. Philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
2 tsk rivet citronskal
ca 1/2 pkt (250 g) florsocker
Tillredning
Hacka chokladen grovt och smält den i mikrovågsugn eller i vattenbad i en tjockbottnad kastrull på spisen.
Mät upp sockret, det mjuka smöret och vaniljsockret i en skål. Vispa till skum. Vispa ner äggen ett i sänder. Tillsätt den uppsmälta chokladen, och till sist kakaon utblandad i vetemjölet. Rör till en jämn massa.
Täck insidan av en långpanna med bakplåtspapper och häll smeten i den här formen. Jämna ut ytan. Grädda 20–30 minuter i 175 grader. Grädda inte för länge, för då blir bakverket torrt. Kakan får gärna kännas lite fuktig då du tar ut den.
Låt bakverket svalna och skär det i rektanglar.
Gör fyllningen. Mät upp färskosten i en skål och vispa den luftig med elvisp. Tillsätt vaniljsockret, smöret och citronskalet. Vispa tills blandningen är jämn. Sikta ner florsockret och vispa sakta vidare tills sockret har blandats i massan. Bred ut fyllningen på hälften av bitarna och lägg resten av bitarna ovanpå. Garnera eventuellt med florsocker och jordgubbsskivor.
Tips Välj choklad vars kakaohalt är under 70 % för att undvika att bakelserna får en bitter smak.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.