Smörgåsrulltårta med getost

Den välbekanta smörgårstårtan kan göras som en rulltårta.

Ingredienser

Till fuktning
  • ca 1 dl grönsaksbuljong

Fyllning
  • 1 ask (150 g) färskost på getmjölk, (t.ex Chavroux)
  • ca 6 msk röd eller grön pesto
  • ca 160 g lufttorkad skinka

På ytan
  • 2 askar (sammanlagt 300 g) färskost på getmjölk (t.ex Chavroux)
  • ca 80 g lufttorkad skinka
  • ca 3 msk rostade pinjenötter
  • basilikablad

Tillredning

  1. Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg ut skivorna tätt intill varandra på plastfolie så att du får en ca 30 x 35 cm stor platta. Fukta frikostigt med buljong.
  2. Mjuka upp färskosten med gaffel och bred ut den på brödsplattan. Skeda pesto ovanpå färskosten. Skär skinkan i små bitar och strö ut dessa på brödskivan.
  3. Rulla ihop brödsplattan med hjälp av folien så som man gör med en rulltårta. Dra åt folien tätt kring rullen. Lägg rullen i kylskåp med fogen neråt för minst ett par timmar, eller över natten.
  4. Avlägsna plastfolien och lägg rullen på ett serveringsfat. Mjuka upp färskosten med gaffel och bred ut den över rullens yta. Bäst lyckas det med en kniv som du doppar i hett vatten.
  5. Garnera rullen med lufttorkad skinka, pinjenötter och basilikablad.


Tips:

Du kan ersätta den lufttorkade skinkan med tunna skivor av kalkon eller kallrökt renstek.