- Blanda till fuktningsspadet. Rör samman ingrediens¬erna för de båda fyllningarna. Spänn upp ett bakplåts¬papper på bottnen av en lösringsform med ca 23 cm diameter.
- Skär bort kanterna på brödskivorna. Täck formens botten med brödskivor. Forma bitarna efter behov så att brödlagret blir fint och jämnt. Pensla av fuktningsspadet på brödlagret med en brödpensel.
- Bred ut hälften av sparrisfyllningen på brödlagret. Lägg på ett nytt lager bröd, fukta det och bred ut hälften av skagen¬fyllningen. Upprepa med ett lager med sparris¬fyllning och ett lager med skagenfyllning. Tryck lätt och försiktigt mellan varven så att alla varv får plats i formen.
- Gör ett sista brödvarv och fukta det. Vira färskfolie runt formen i ett tätt lager.
- Lägg en skärbräda över tårtan och på den en vikt, till exempel en full mjölkkartong. Ställ tårtan i kylskåpet och låt den stå över natten så att den tar smak och stadgar sig.
- Avlägsna folien och frigör försiktigt tårtan från formen. Garnera tårtan. Rör samman majonnäsen och crème fraichen. Bred ut blandningen på det översta brödlagret och på tårtans sidor med en stekspade. Doppa vid behov verktyget i hett vatten så går arbetet lättare.
- Garnera ytan med jätteräksstjärtar, sparrisknoppar och örter.
Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:
Caprese med ugnsrostade tomater
Vegetarisk couscousröra med oliver
Potatissallad med bönor
Röd pestosås
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Italienska fiskbullar
Souvlakispett med kyckling