Tillbaka
Recept

Smörslungad färskpotatis 

Glutenfri
Vegetarisk

Smörslungad färskpotatis 

Glutenfri
Vegetarisk
30 min
4 personer
30 min
4 personer

Den här läckra potatissalladen kallas “hölskypotut” på finska. Smörslungad färskpotatis gör du enkelt av nypotatis, crème fraiche, vårlök, dill och lite smör. Nu skakar vi loss!

Ingredienser
  • 1 kg färskpotatis

  • 2 msk smör

  • 1 dl finhackad vårlök eller blasten av knipplök

  • 1 dl finhackad dill

  • 200 g crème fraiche

  • ½ tsk salt

Tillredning
  1. Tvätta potatisen noggrant. Koka den i saltat vatten i 15–20 minuter, tills de är mjuka. Använd en gaffel eller knivspets för att kolla att de är färdiga. Häll potatisvattnet ur kastrullen och rör ner smöret med potatisen.

  2. Finhacka vårlök och dill.

  3. Tillsätt vårlök, dill, crème fraiche och salt i kastrullen. Lägg på locket och skaka kastrullen tills potatisen har mosats lite.

  4. Servera gärna potatissalladen som tillbehör till grillat.