Den populära texmexrätten enchilada med kyckling och potatis eller paprika ger angenäma smakupplevelser. Rulla, gratinera och njut!
Se receptet >
Ett ögonblick…
Den här läckra potatissalladen kallas “hölskypotut” på finska. Smörslungad färskpotatis gör du enkelt av nypotatis, crème fraiche, vårlök, dill och lite smör. Nu skakar vi loss!
1 kg färskpotatis
2 msk smör
1 dl finhackad vårlök eller blasten av knipplök
1 dl finhackad dill
200 g crème fraiche
½ tsk salt
Tvätta potatisen noggrant. Koka den i saltat vatten i 15–20 minuter, tills de är mjuka. Använd en gaffel eller knivspets för att kolla att de är färdiga. Häll potatisvattnet ur kastrullen och rör ner smöret med potatisen.
Finhacka vårlök och dill.
Tillsätt vårlök, dill, crème fraiche och salt i kastrullen. Lägg på locket och skaka kastrullen tills potatisen har mosats lite.
Servera gärna potatissalladen som tillbehör till grillat.