Snabbstekt ris

Snabb- och lättlagad ris är smakigt tillbehör.

Ingredienser

  • 4 vårlökar
  • 2 vitlökslyftor
  • 1/2 tsk chilipulver
  • ca 4 msk rybsolja
  • ca 5 dl kokt, kallt, basmati- eller jaminris
  • 1 ägg
  • 2 msk sojasås eller nam pla-fisksås
  • 1 msk limesaft

Tillredning

  1. Skiva vårlökarna. Skala och hacka vitlöken
  2. Stek vitlöken en stund i olja i en wokpanna. Tillsätt chilipulvret och riset. Stek under oavbruten omrörning tills riset är genomvarmt.
  3. Slå upp ett ägg i woken och stek vidare under omrörning tills ägget stelnar. Krydda riset med soja och limesaft. Garnera med vårlöken.


Tips:

Du kan smaksätta riset med ingefära, grönsaker elle tärnad färsk ananas.