![Loading spinner](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/sv_SE/images/loader-transparent-sand.gif)
![](/INTERSHOP/static/WFS/Alko-OnlineShop-Site/-/-/fi_FI/images/chat.png)
X
Ett ögonblick…
3 msk rödvinsvinäger
1 msk citronsaft
1 msk torkad oregano (eller 3 msk finklippt färsk)
1 dl olivolja
1/2 tsk (finger)salt
1/2 tsk svartpeppar ur kvarn
4 kycklingbröst
ca 3 tsk flytande honung
Till servering
grillat bröd, tsatsiki
Mät upp vinägern, citronsaften, oreganon och oljan i en skål. Tillsätt saltet och pepparn.
Bulta kycklingfiléerna lite tunnare. Skär dem i 5 bitar på tvären. Lägg bitarna i kryddoljan.
Grilla bitarna eller stek dem i en stekpanna ca 3 minuter på var sida eller tills köttet är genomstekt.
Trä upp köttbitarna på spett. Ringla lite honung på köttet.
Servera spetten som sådana eller med grillat bröd och tsatsiki.
Tips: Den här rätten är god både på buffébordet och på en sommarlunch kompletterad med en grekisk sallad. Du kan göra spetten också med fläskfilé (innerfilé av gris).
Med de här recepten åstadkommer du mat för tio personer:
Caprese med ugnsrostade tomater
Vegetarisk couscousröra med oliver
Potatissallad med bönor
Röd pestosås
Chilimajonnäs
Mandelsås med örter
Italienska fiskbullar
Smördåstårta med fyllning av sparrispasta och skagenröra