Sparris i smördegsspiral

Sparrispaj i ny skepnad! De gröna sparrisstjälkarna viras in i smördegsstrimlor. Inuti strimlorna finns en aning parmesan och färskost.

Ingredienser

  • 1 pkt (500 g) smördegsskivor eller 1 pkt (400 g) pajdeg

  • ca 6 msk färskost med örter t.ex. Philadelphia

  • ca 6 msk nyriven parmesan

  • 30 st stjälkar grön sparris

Tillredning

  1. Värm en varmluftsugn till 200 grader eller en vanlig ugn till 225 grader.
  2. Lägg de tinade degplattorna på ett lätt mjölat bakbord. Kavla dem lite tunnare. Bestryk med färskost och beströ med parmesan. Skär degen i ca 30 smala strimlor.
  3. Skär bort de hårda delarna i rotändan på sparrisskotten. Om sparrisen verkar träig kan du skala den lite.
  4. Sno en degstrimla med ostsidan inåt i spiral runt varje sparrisskott så att den sitter tätt.
  5. Lägg sparrisskotten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda 15 minuter eller tills deg­spiralen är genomgräddad och vackert gyllengul.


Tips:

Du kan pensla degspiralerna med uppvispat ägg före gräddningen.