Sparris pommes

Om kokt sparris med hollandaisesås känns tråkigt, prova laga ugnsrostade sparris pommes. En dipp med mynta och ärter passar perfekt till denna krispiga läckerhet!

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 ägg
  • 2–3 dl pankomjöl
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillredning

  1. Skölj sparrisen och skala stjälkarna tunt. Skär bort den hårda rotdelen.
  2. Lägg potatismjöl, lätt vispade ägg och pankomjöl på separata tallrikar. Sparrispommesen blir glutenfria när du byter ut pankomjölet mot glutenfria skorpsmulor.
  3. Rulla sparrisen i potatismjöl, sedan i ägget och slutligen i pankomjölet. Lägg sparrisen i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 15–20 minuter tills sparrisen är knaprig och har fått en vacker färg.
  4. Krydda sparrispommesen med flingsalt och svartpeppar. Servera tillsammans med dippsås.

Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki, dryckesförslag Anri Lindström och Taina Vilkuna, Alko
Dryckesförslag
Sparris pommes
Mousserande vin: Somrigt gröna sparrispommes avnjuts tillsammans med Alkos mousserande viner i smaktypen Nyanserat & strukturerat. Crémantviner från franska Alsace får rostade aromer och nyanserade toner i och med att de mognas på flaska, vilket gör att sparrisdelikatessens gröna smakvärld rundas av.
Alkoholfritt: Ett alkoholfritt lageröl som serveras välkylt fräschar upp helheten.