Cheapo spenat- och tonfiskpasta à la Kasmir

Tonfiskpasta är studenternas klassikerrätt, men musikern Kasmirs recept är snäppet tuffare och ändå lätt att tillaga. Det bästa i den här pastan är kombinationen chili, spenat och kokosgrädde. Vanlig grädde går också bra att använda.

Ingredienser

  • cirka 320 g pasta, exempelvis tagliatelle

  • 1 burk chilikryddad tonfisk 

  • 1 burk tonfisk i olja

  • 200 ml kokosgrädde 

  • 1 påse fryst spenat

  • salt


Obs! Välj gärna ansvarsfullt producerad MSC-märkt tonfisk.

Tillredning

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Slå den chilikryddade tonfisken inklusive oljan i en panna. Häll bort oljan från den andra tonfisken och slå sedan fisken i pannan. Tillsätt den frysta spenaten. Stek blandningen tills spenaten har smultit. Tillsätt kokosgrädden och smaka av med salt. Rör ner såsen i pastan.

Recept Thomas Kirjonen (från kokboken Annoskateus, WSOY), foto Agency Leroy, dryckesförslag Taina Vilkuna / Alko

Dryckesförslag
Cheapo spenat- och tonfiskpasta à la Kasmir

Nyanserad och strukturerad chardonnay rimmar utmärkt med tonfisken och kokosgrädden. Torr eller halvtorr riesling av samma smaktyp går också bra. Ölvänner kan välja en IPA med stor humlebeska.