Tillbaka
Recept

Ugnsrostad brie och nötter – läckerhet av brieost

Ugnsrostad brie och nötter – läckerhet av brieost

20 min
2 personer
20 min
2 personer

Vintertid är det underbart gott att äta ugnsrostad brieost med nötter. Den rinnande mjuka brieosten smälter i munnen. Med en gyllengul äppelcider sätter du guldkant på smakupplevelsen.

Dryckesförslag

Med franska vita mögelostar i brie- och camembert-stil är det klassiska drinkparet en kvalitetscider gjord på äkta äppeljuice. Exempelvis Normandie och Bretagne i sydvästra Frankrike är båda kända för sina läckra cider.

Ingredienser
  • 1 (250 g) brieost

  • 1 dl nötblandning (cashew, hassel, pistasch och jordnötter)

  • 2 msk torkade tranbär2 msk honung

  • 1–2 rosmarinkvistar

  • 2 msk honung

Tillredning
  1. Lägg brieosten i en ugnsfast form

  2. Tillsätt en blandning av ­nötter, honung och rosmarinkvistar ovanpå osten.

  3. Grädda i ugn på 200 grader i cirka 15 minuter. Servera genast!


Recept Mika Rampa, foto Johanna Myllymäki