Låt laxen åtföljas av bekanta element från sallad Nicoise, nämligen tomat, gröna bönor och olivtapenade.
Se recept >
Ett ögonblick…
500 g lax
1 dl tranbär
4 msk honung
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1–2 msk smör för stekningen
Marinerad grönkål
2 msk olivolja
200 g grönkål
2 msk citronsaft
1 msk rivet citronskal
½ tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar
Skär laxen i fyra 125 g stora portionsbitar. Avlägsna skinnet från bitarna.
Mosa tranbären med en stavmixer och tillsätt honung, salt och svartpeppar.
Stek laxbitarna i smör. Vänd bitarna under stekningen. Tillsätt tranbärsmos när laxen är nästan färdig. Låt anrättningen badda en stund och pensla därefter laxbitarna med tranbärsmos.
Tillred grönkålen. Slå olivolja och tunnskuren grönkål i en stekpanna. Stek 2–3 minuter tills kålen blir mörkgrön. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Lyft bort pannan från spisen och smaka av med salt och svartpeppar.