
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Strömmingsrätten bär delvis den svenske stjärnkocken Leif Mannerströms signatur.
600 g strömmingsfiléer
ströbröd
grovt rågmjöl
smör
3 vitlöksklyftor
1 dl finfördelad bladpersilja
2 dl crème fraîche
4 äggulor
1 msk senapspulver (t.ex. Coleman)
2 msk grov dijonsenap
2 msk söt senap (dijonsenap med honung eller bassenap med tillsats av 1 tsk flytande honung)
vitpeppar mald i pepparkvarn
salt
Recept Sanna Kekäläinen Foto Reetta Pasanen
Till senapsgravad strömming dricker nordborna i allmänhet frisk och maltig lager.
Den som föredrar vin kan välja en torr eller halvtorr aromatisk och kryddig gewürztraminer eller ett blandvin baserat på gewürztraminer.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post