Tillbaka
Recept

Stekta äppelklyftor

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri

Stekta äppelklyftor

Glutenfri
Vegetarisk
Laktosfri
30 min
4 personer
30 min
4 personer

Äppelklyftor stekta med farinsocker har ett hett och sött karamellskal som smälter exempelvis glass till en läcker sås. 

Dryckesförslag

Söta dessertviner så som tokajerauslese och muscat rimmar utmärkt med dessertens kalla och varma element.

Ingredienser
  • 1 stort eller 2 små inhemska äpplen per person

  • 4–5 msk farinsocker

  • vaniljglass

Tillredning
  1. Skölj, kärna ur och skär äpplena i lagom stora klyftor.

  2. Stek äppelklyftorna på måttlig värme i smör och farinsocker tills de är mjuka och farinsockret har smultit.   

  3. Servera äppelklyftorna med glass i dessertskålar.