Den läckra svampröran tillagas av saltad skogsriska och färska champinjoner och kryddas med timjan.
Se recept >
Ett ögonblick…
Svamptimbal lämpar sig utmärkt till rostade rotfrukter och kött. En lyckad svamptimbal är mjuk i mitten.
cirka 4 dl färska kantareller, trattkantareller eller soppar
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 lök
salt, svartpeppar, persilja, salvia
Smörj och bestryk lämpligt antal portionsformar med ströbröd. Hacka och bryn löken. Rensa, finfördela och tillför svampen.
Låt största delen av vätskan avdunsta. Lyft bort pannan från spisen.
Rör ihop äggen, mjölken, grädden och kryddorna. Slå i svampen.
Slå blandningen i portionsformarna och ställ in dem i ugnen (+200 °C). Grädda 20–25 minuter eller tills blandningen har stelnat och stigit i formens mitt. Ta ut formarna ur ugnen och för över timbalerna på tallrikar.