Åtgången av konserverad svamp är mindre än av färsk.

X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Svamptimbal lämpar sig utmärkt till rostade rotfrukter och kött. En lyckad svamptimbal är mjuk i mitten.
Åtgången av konserverad svamp är mindre än av färsk.
cirka 4 dl färska kantareller, trattkantareller eller soppar
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
1 lök
salt, svartpeppar, persilja, salvia
Smörj och bestryk lämpligt antal portionsformar med ströbröd. Hacka och bryn löken. Rensa, finfördela och tillför svampen.
Låt största delen av vätskan avdunsta. Lyft bort pannan från spisen.
Rör ihop äggen, mjölken, grädden och kryddorna. Slå i svampen.
Slå blandningen i portionsformarna och ställ in dem i ugnen (+200 °C). Grädda 20–25 minuter eller tills blandningen har stelnat och stigit i formens mitt. Ta ut formarna ur ugnen och för över timbalerna på tallrikar.
Pinot noir -vin från exempelvis Chile rimmar utmärkt rätten.
Lageröl samt torr och halvtorr cider av brittisk typ lämpar sig också till de höstliga aromerna.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post