
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Tunna svartrötter har en fin smak som ger en elegant början till vilken fest som helst. Använd gärna samma recept och tillaga soppa på blomkål eller jordärtskocka.
1,5 kg svartrot
ca 8 dl stark grönsaksbuljong
4 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
en nypa vitpeppar
salt
Skala och tärna svartrötterna. Lägg dem i kallt vatten med citron eller ättika (1 l vatten och 2 msk citron/ättika) för att de inte ska mörkna.
Koka upp 6 dl grönsaksbuljong, grädde och svartrötterna. Koka tills rötterna är mjuka (ca 20 min beroende på bitarnas storlek).
Kör soppan till puré med stavmixer. Tillsätt grönsaksbuljong för att ge soppan en lämplig konsistens. Smaka av med svart- eller vitpeppar. Salt behövs inte nödvändigtvis, för grönsaksbuljongen är salt i sig.
Ett nyansrikt och strukturerat eller friskt och fruktigt vitt vin, till exempel ett rieslingvin från Alsace eller Tyskland, ett chardonnayvin från Chile eller ett grüner veltliner -vin från Österrike.
Den som tycker om bubblor kan välja ett mineralaktigt mousserande vin med lätt rostad smak från Spanien eller Champagne.
För ölvänner rekommenderas en frisk lager med rund maltighet eller ett lätt och fruktigt veteöl
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post