Skala och klyfta rotsakerna. Lägg bitarna genast i kallvatten med en skvätt citron så mörknar de inte.
Skala och finhacka löken. Fräs lökhacket i smör i en kastrull tills det är mjukt, men låt det inte ta färg. Tillsätt rotsakerna och buljongen i kastrullen. Koka rotsakerna mjuka under lock, ca 15 minuter.
Kör blandningen till mos med stavmixer. Tillsätt grädden och ge soppan ett uppkok. Smaka av och salta vid behov. Mal svartpeppar i soppan. Om soppan känns för tjock kan du späda ut den med buljong.
Portionera ut soppan på tallrikar. Om du vill kan du skeda eller hälla lösvispad grädde i varje tallrik och dra ut grädden till snygga strängar och girlander.
Öppna flaskan med mousserande vin vid bordet och häll försiktigt lite vin i varje portion. Beakta att vinet skummar i den varma soppan. Servera soppan med rostat bröd.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Nödvändig information
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
Om det finns ett kundkonto med den adress du gav oss får du en länk för att återställa ditt lösenord via e-post.