
X
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
›
Läcker tabbouleh med frisk citronsmak är en lättlagad rätt, fastän tillagningstiden är lång.
2 tsk rivet skal av citron
0,75 dl citronsaft
1 dl olivolja
torkad kummin och koriander
0,75 dl bulgur
en hel liten färsk gurka eller en halv stor gurka
en ask körsbärstomater eller 4–5 stora mogna tomater
(1 rödlök)
salt enligt smak och tycke
1,5 dl färsk persilja
en rejäl näve färsk mynta
Blanda ihop citronsaft, citroncest, olivolja och torra kryddor i en skål. Tillsätt bulgur, som får mjukna i blandningen, det tar cirka 1,5–2 timmar.
Tärna gurkan och tomaterna. Finhacka löken (ifall du vill ha lök i maten) och örterna. Blanda ingredienserna i den mjuka bulguren, låt dra en stund servera.
Grekiskt vitt vin, till exempel av druvan Assyrtiko, rimmar utmärkt med tabbouleh. Även nyanserade och strukturerade vita viner lämpar sig med rätten.
Ölvännen kan med fördel välja veteöl eller ljus lager.
Vänligen mata in den e-postadress du har registrerat med. Vi skickar en länk via e-post. Följ länken för att skapa ett nytt lösenord. Om du behöver hjälp, kontakta vår kundtjänst 020692771.
Din e-post adress är felaktig. Har du redan registrerat dig?
En länk för att byta ut lösenordet skickades till din e-post